VELIKI OPOZICIONI MITING U BEOGRADU: "Pobijedićemo parizer dahije, u nedjelju uzimamo sudbinu u ruke"


Nosilac liste „Srbija protiv nasilja“ Marinika Tepić rekla je da se u nedjelju bira da li je nepravda svugdje oko nas ili će pravda biti brza i dostižna.

U Beogradu, na Trgu Republike, održava se veliki izborni skup koalicije "Srbija protiv nasilja". Nakon obraćanja, planirana je i šetnja do Republičke izborne komisije. Saobraćaj u ulicama oko Trga republke je zaustavljen. Predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" poručili su da je "promjena počela - promjena na bolje".

 

Nosilac liste „Srbija protiv nasilja“ Marinika Tepić rekla je da se u nedjelju bira da li je nepravda svugdje oko nas ili će pravda biti brza i dostižna.

„Bez straha i ne pristajući na propagandu da su nesmjenjivi. I te kako jesu, zato su bijesni, puni gnjeva i sve agresivniji. Moguće je, dragi prijatelji! Mora biti. Jer drugog rješenja nema. Za pet dana biramo hoće li ovo zlo vladati još četiri godine ili još samo nekoliko dana“, rekla je ona.

Drugi nosilac liste „Srbija protiv nasilja“ na parlamentarnim izborima Miroslav Aleksić poručio je da je „dosta više okova“.

„Zbacamo ih 17. decembra. Za bolji i normalan život, za bezbjednost i sigurnost naše djece, za plate i penzije dostojne normalnog života, za zadovoljne poljoprivrednike, za zemlju bez korupcije i kriminala, za zemlju pravde i slobode, za zemlju gdje neće izvršitelji proganjati samohrane majke dok se kumovi i prijatelji poglavice šepure na svojim jahtama, automobilima od nekoliko stotina hiljda eura, skupocjenim vilama. Za zemlju gdje će se za krađu i nasilje ići u zatvor“, rekao je Aleksić.

Prvi na listi „Srbija protiv nasilja“ Radomir Lazović rekao je da “nas svjesno vode u pogrešnom pravcu ljudi koji su posvećeni sopstvenoj koristi i zaradi.”

„Ta zarada nema odakle drugo da dođe osim iz džepova građana. Srbija danas samo liči na državu, ali ona to nije. Srbija je plijen oko koga se otimaju i komadaju ga. Ima Srbija sudove, ali oni služe da čuvaju povlašćene naprednjake, a sude onima koji im se zamjere. Ima Srbija rijeke i prirodna bogatsva ali ispada da nam ona služe da u njih izlivamo otpadne vode i pravimo deponije“, rekao je Lazović okupljenima na Trgu republike.

Građanima se obratio i Vladimir Obradović, kandidat za gradonačelnika Beograda u ime liste „Srbija protiv nasilja“, koji je rekao je da su pred Beograđanima odsudni izbori, oni na kojima građani neće birati stranke već u kakvom gradu će živjeti.

„Šapićevo vrijeme je prošlo. On misli da je iznad zakona i volje građana. Okružio se ljudima optuženim za korupciju. Nasillno se ponaša prema sugrađanima, medijima, budžetu grada Beograda. Što je najgore nije bio sa građanima u trenucima kada je ovaj grad prozivljavao svoju najveću tragediju. To je neoprostivo. Zato mora da ode. Neće mu pomoći ni koalicija sa Šeseljom“, poručio je Obradović.