Besramne seoske varalice


Besramne seoske varalice

Krajnje je vrijeme da se Dodiku i Vučiću stane ukraj jer svojom pomahnitalom politikom dovode u pitanje krhki mir u BiH i njen put ka EU!
Edin Osmančević

U ‘‘dokumentu o mirnom razdruživanju” Dodik tvrdi kako je gotov te poziva FBiH da se izjasni. Kad bleferi prodaju svakodnevno maglu, onda problem nije u obmanjivaču, već u mozgovima prevarenih!

Vjerovatno je dokumenat napisan na toaletnom ili sličnom papiru, kao što su to radili i njegovi prethodnici velikosrpske politike, pa predlažem mu da ga odmah primijeni za fiziološke potrebe! Dodik tvrdi da je “dokument” studiozno izrađen, zbog čega je zasigurno kvalitet brisanja stražnjice zagarantovan! Vjerujem da je u donošenju tog “dokumenta” koristio savjete urologa te načelnika banjalučkog UKC Đajića!

Nema sumnje da je Dodik notorna kukavica jer se bliži vrijeme kada će Sud BiH gotovo sigurno donijeti osuđujuću presudu! Dodik poručuje kako će se on “ponašati onako kako narod bude reagovao. Ako narod bude na to povio leđa i sageo se, onda je i moja borba besmislena, ako se narod digne i ne da se, onda ima smisla boriti se. Posljedice mogu biti razgradnja Republike srpske”.

Dodik bez sumnje ima sve češće noćne more i traume, pored ostalog i zbog američkih sankcija, u kojim mu se priviđa sudbina Slobodana Miloševića, kada je bivši predsednik Srbije i SR Jugoslavije isporučen prije 23 godine Haškom tribunalu 28. juna 2001. godine, na srpski praznik Vidovdan, koji je u srpskom društvu već dobio mitološke konotacije. Izručenje Miloševića Hagu izazvalo je političke sukobe i napetosti u Srbiji, koji su na kraju rezultirali ubistvom premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. godine. Samo je pitanje dana kad će se čovjek s crne liste suočiti sa sličnom sudbinom poput one koju je imao Milošević!

Žaba ostaje žaba koliko god kreketala i dizala nogu pokušavajući postati konjem! I kad joj staviš i sedlo, skočit će prvom prilikom u prvu prljavu baru!

Vučiću, dalje ruke od BiH!

Zašto Vučića čudi kad Dodik najavljuje da će RS održati referendum o nezavisnosti od Bosne i Hercegovine te da će datum biti određen u skladu s interesima “ostalih strana”?

Zašto se Vučić ne bori protiv “pravoslavnog” terorizma koji šalje preko svog megafona Dodika?

Vučiću, još jednom: Drži ruke što dalje od granica Bosne i Hercegovine!

Dodikov harakiri!

Skupština Republike srpske usvojila je u utorak, 2. Jula, Deklaraciju o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, koja je usvojena na tzv. Svesrpskom saboru.

Zaključci usvojeni na “Svesrpskom saboru”, koji se odnose na Dejtonski mirovni sporazum i nezavisnu državu Bosnu i Hercegovinu (BiH), “ne predstavljaju odbranu Dejtonskog mirovnog sporazuma, kako tvrde autori, već su smišljeni napad na taj sporazum i državne institucije Bosne i Hercegovine”.

Naravno da se radi o opasnom pravnom aktu koji predstavlja nastavak agresivne ratne politike drugim, političkim sredstvima! Ovaj je pravni akt na fonu destrukcije države Bosne i Hercegovine i dokumenta o “razdruživanju” dva entiteta u BiH.

Na potezu je Predsjedništvo BiH na čelu s Komšićem i Bećirevićem, koje mora uložiti urgentnu apelaciju Ustavnom sudu BiH, gdje će se poništiti ovaj PRAVNO neustavni akt! Od relevantnih i odgovornih organa vlasti zahtijeva se pokretanje tužbe protiv predsjednika bh. entiteta RS-a Milorada Dodika te predsjednika NS Nenada Stevandića.

Pokušaj otcjepljenja RS-a bio bi direktno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH, kojima je definisan i status dva entiteta. Secesija bi predstavljala kraj Republike srpske jer entitet može postojati samo unutar BiH i Dejtonski sporazum u vezi s tim vrlo je jasan.

Više je razloga zbog čega državni organi Srbije učestvuju u ovom zločinačkom poduhvatu. Vučić pokušava izdejstvovati pritisak Zapada na Prištinu da formira Zajednicu srpskih opština, a da zauzvrat ne pruži direktnu podršku Dodiku i procesu “razdruživanja”. S druge strane, postoji interes Rusije da Dodik, koji je jedan od njihovih najodanijih ljudi na Balkanu, tako nešto uradi.

Bosanskohercegovačka javnost izložena je dugogodišnjoj prijetnji secesijom, što generiše atmosferu stalnih tenzija i raspirivanja nacionalne mržnje. Sve je to, ustvari, paravan da bi jedna korumpirana, kleptokratska elita sačuvala vlast u Republici srpskoj. Dodik će biti osuđen. Vučić i Dodik vjeruju da će promjena vlasti i geopolitičke promjene u SAD-u i Evropi stvoriti uslove za “miran razlaz”! Politika i retorika Milorada Dodika i proizvodnja tenzija dovode do toga da sve više mladih napušta entitet Republiku srpsku. On je, zapravo, njen najveći neprijatelj!

Krajnje je vrijeme da se Dodiku i Vučiću stane ukraj jer svojom pomahnitalom politikom dovode u pitanje krhki mir u BiH i njen put ka EU!

Jedini pravi odgovor secesionizmu i velikosrpskoj politici jeste ubrzani pristup BiH u NATO i EU te povrat građanskog ustava Republike Bosne i Hercegovine kao garanta stabilnosti i razvoja!