Na današnji dan 2001. godine FK Sarajevo je u sklopu 30. kola Premijer lige BiH remizirao sa NK Iskra u Bugojnu, rezultatom 0:0

Na fotografiji je prikazan trenutak kada Ismir Pintol otklanja jednu opasnost pred svojim golom, dok Memnun Suljagić prati razvoj situacije.


Na današnji dan 2001. godine FK Sarajevo je u sklopu 30. kola Premijer lige BiH remizirao sa NK Iskra u Bugojnu, rezultatom 0:0.

Gostovanje u Bugojnu, bordo tim je dočekao izuzetno oslabljen. Pored odranije povrijeđenih Zukića, Čahtarevića i Mešanovića, trener Denijal Pirić u ovom meču nije mogao računati ni na Repuha, te kartonirane Šaranovića i Amara Ferhatovića, pa je Sarajevo otputovalo u Bugojno sa jasnom namjerom da osvoji barem jedan bod, te tako produži niz neporaženosti od 13 utakmica.
Na prepunm tribinama stadiona Jaklić, fudbaleri oba tima su pružili poprilično nezanimljiv meč. Sarajevo je jedinu priliku u prvom dijelu igre, imalo sredinom poluvremena kada Pelak nakon sjajnog centaršuta Šašivarevića slabo šutira, pa golman domaćih Edin Tucaković brani bez problema.

Sarajevo je u nastavku prijetilo još dva puta preko Pelaka, nakon centaršuteva Osmanhodžića i Berberovića, te preko Tahirovića, ali bez promjene rezultata. S druge strane, najbolju priliku na utakmici imao je Azrudin Valentić u 74. minuti koji je izašao sam pred gol Sarajeva, ali je Ismir Pintol sjajnom intervencijom zaustavio njegov udarac i tako omogućio svom timu osvajanje jednog boda.
Bordo tim je tako i 14. put uzastopno ostao neporažen, a računajući i utakmice u Kupu BiH, bila je to ukupno 20. utakmica u nizu u kojoj Sarajevo nije doživjelo poraz. Remi u Bugojnu iskoristio je Željezničar, koji je pobjedom nad Olimpikom na Grbavici smanjio zaostatak za vodećim Sarajevom na samo tri boda.