Održana konstituirajuća sjednica Upravnog odbora Sportskog saveza SBK/KSB


U prostorijama Sportkog saveza SBK/KSB održana je konstituirajuća sjednica Upravnog odbora Sportskog saveza SBK/KSB koji je izabran na Izvještajnoj–izbornoj Skupštini Sportskog saveza SBK/KSB održanoj 12. maja 2021. godine u Travniku. U Upravni odbor Sportskog saveza SBK/KSB ,kao članovi, izabrani su sportski radnici sa dugodišnjim iskustvom u oblasti sporta : Dina Arnautović, Hamdija Mlinarević, Almir Ramić, Nikica Petrović, Anto Lukić, Rašid Kasumović, Suad Hodžić, Almedin Kolonić,

Dragan Lovrić,  dok je za potpredsjednika Upravnog odbora izabran Drago Suban a na čelu naredne četiri godine Upravnog odbora Sportskog saveza SBK/KSB bit će Mirsad Ibrišimbegović dugodišnji sportski radnik koji je obavljao niz funkcija u oblasti sporta preko četrdeset godina i bio FIFI nogometni sudija koji je u ex-Jugoslaviji bio na listi deset najboljih sudija.

Konstituirajućoj sjednici prisustvovali su predsjednik Skupštine Sportkog saveza SBK/KSB Jozo Laštro i potpredsjednik Skupštine Sportskog saveza SBK/KSB Sead Cerić koji su još jednaput potvrdili odluke Izvještajno-izborne Skupštine Sportskog saveza SBK/KSB, kao i predsjednik Nadzornog odbora Siniša Dukić.

Konstituirajuća sjednica pored toga što je imala svečani karakter, nakon kratkotrajnog upoznavanja članova Upravnog odbora Sportskog saveza SBK/KSB imala je i radni dio na kojem su doneseni zaključci da se treba insistirati na primjeni Zakona o sportu SBK/KSB u svim njegovim segmentima, kao i da se u što kraćem roku treba stvoriti elektronska baza podataka svih članica Saveza i da u narednom periodu sjednice Upravnog odbora Sportskog saveza SBK/KSB budu tematske sa ciljem poboljšanja stanja u oblasti sporta. Također, donesena je odluka da članice Sportskog saveza SBK/KSB dostave prijedloge za stalna radna tijela Upravnog odbora Sportskog saveza SBK/KSB.