Kuda ide NK Iskra: Prozivke nema, ali ima krivična prijava


Nogometaši Iskre još uvijek nisu počeli sa pripremama za novu sezonu Druge lige FBiH grupa Zapad. Od ove sezone ova liga ponovo je ujedinjena, te će nastupati klubovi iz NS SBK te NS USK.

To sve jasno govori da će liga biti puno skuplja, ali i ozbiljnija, pa je nekoliko klubova već najavilo istupanje prije samog starta. Liga bi trebala startati 14/15.08, a na Jakliću nema prozivke.

Situacija je veoma teška, iako su odgovorni isticali da je u proteklom periodu urađeno mnogo posla. Mnogi su i povjerovali, a to je možda i najžalosnije u cijeloj priči.

Očigledno da nekome u gradu nije u cilju jaka i stabilna Iskra, te viši rang, što klub kao što je Iskra sigurno zaslužuje. Treba dodati da je u Kantonalno tužilaštvo u Travniku stigla i anonimna krivična prijava protiv čelnika NK Iskra.

U prijavi se govori o zloupotrebi položaja, stvaranju fiktivnih dugovanja, a saslušano je već deset do petnaest svjedoka. Radi se o periodu koji obuhvata dolazak nove Uprave kluba, pa nema sumnje da će biti uzbudljivo u narednim mjesecima.

Saznajemo da odgovorni prate dalje funkcionisanje kluba, te sam protok novac, a spremaju se i novi koraci. Kakve se igre sada igraju bar za sada nije poznato, no jasno je da sigurno nemaju puno veze sa nogometom. U svemu ovome najviše naravno ispašta sam klub.