Burno u NS SBK: Krivična prijava protiv vrha Saveza, biće saslušani i članovi Izborne komisije


Burno u NS SBK: Krivična prijava protiv vrha Saveza, biće saslušani i članovi Izborne komisije

Da li je sve bilo regularno na izbornoj sjednici Skupštine?

Burno je u Nogometnom savezu Srednjobosanskog kantona.Još uvijek se priča o izbornoj sjednici Skupštini na kojoj je izabrano rukovodstvo Saveza za naredni period. Sjednica je održana u decembru prošle godine.

 

 Bilo je i nezadovoljnih, a zatim je stigla krivična prijava trojice predsjednika klubova iz ovog kantona te još jedne osobe protiv Ivana Frljića i Najima Softića, predsjednika i dopredsjednika NS SBK/KSB koja je podnesena u Kantonalno tužilaštvo Travnik.

Razlog je kako su naveli zloupotreba položaja ili ovlaštenja i krivičnog djela Nesavjestan rad u službi.

Izbori u NS SBK: Očekivana pobjeda Sarajčića za IO NS BiH, Frljić novi predsjednik Saveza

Izbori u NS SBK: Očekivana pobjeda Sarajčića za IO NS BiH, Frljić novi predsjednik Saveza

Sjednica održana u Travniku

 

U izjavi Drage Subana, predsjednika NK Mladost Nević Polje spominju se i članovi Izborne komisije koji su provjeravali dokumentaciju za izbor delegata, a prije održane izborne Skupštine kao i dokaze šta su kandidati koji su odbijeni dostavili i šta je nedostajalo u toj dokumentaciji, odnosno na obrascima za kandidate.

SportSport.ba saznaje da je istraga proširena i da će Tužilaštvo u Travniku pozvati i članove Izborne komisije koju su činili: Edin Teskeredžić (predsjednik), Azmir Kozar i Bernardo Cakalin (članovi), dok je jedan član komisije nedavno preminuo.

Oni će biti saslušani na okolnosti da li su njima svi delegati dostavili dokumentaciju, da li su ispunjavali uslove da prisustvuju Izbornoj Skupštini, itd, itd, te da li je sve vezano za sjednicu bili regularno.

Prema navodima iz prijave isti to nisu učinili, a sada članovi Izborne komisije morati i dostaviti svu dokumentaciju kako bi Tužilaštvo utvrdilo da li je sve bilo po zakonu.

Određeni delegati nisu dobili poziv za Izbornu skupštinu, a po njihovom mišljenju trebali su biti pozvani.

Tužilaštvo će utvrditi ko je o tome odlučivao, Frljić, Softić ili neko drugo tijelo, te da li se postupalo u skladu sa Statutom.

Očekuje se i reakcija iz NS SBK/KSB, a nema sumnje da će ovaj slučaj privući mnogo pažnje javnosti.

 SportSport.ba