Pidro se oprostio od FK Sarajevo: Hvala za sve!


Pidro se oprostio od FK Sarajevo: Hvala za sve!

Lijevi bek ide u nove izazove

Selmir Pidro nakon osam godina napušta FK Sarajevo.

Pidro je već ranije potpisao ugovor sa St. Louisom (SAD), te bio na posudbi na Koševu.

"Lijevi bek našeg tima u Sarajevo je stigao još 2014. godine iz bugojanske Iskre, te je jedan od prvih polaznika Akademije FK Sarajevo, koja je formirana te godine. Pidro je prošao kadetsku i juniorsku selekciju Akademije, te je primjer mladića koji je uz klub postepeno rastao i na kraju je došao do mjesta u seniorskom sastavu.

Selmir je nosio dres visočke Bosne u sezoni 2017/2018 kao posuđen igrač FK Sarajevo, nakon čega se vratio na Koševo, a tokom ljeta 2018. godine izborio je mjesto startera. Za Sarajevo je debitovao 19. jula 2018. godine u evropskoj utakmici protiv Banantsa, a ubrzo je, skupa sa saigračima iz generacije Nihadom Mujakićem i Vladanom Kovačevićem ispunio snove navijača o Sarajevu koje igra lijep fudbal i ostvaruje dobre rezultate dajući šansu mladićima koji su ponikli u Akademiji.

Teška povreda ligamenata koljena nažalost ga je spriječila da i u proljetnom dijelu historijske sezone 2018/2019 ostvari dublji trag, ali Pidro je stisnuo zube i vratio se. Ukupno je za Sarajevo odigrao 92 utakmice, a zabilježio je jedan pogodak u Bordo dresu, uz sedam asistencija.

Prvi i jedini put gol je postigao u pobjedi nad Čelikom rezultatom 3:0, 1. decembra 2018. godine.

Igrajući za Sarajevo, Pidro je stekao i status reprezentativca BiH. Za nacionalni tim je debitovao 27. marta prošle godine, u remiju sa Kostarikom rezultatom 0:0“, istakli su sinoć između ostalog iz FK Sarajevo.

Brzo je oglasio i Bugojanac koji je ponikao u NK Iskra, odakle je i stigao u Akademiju bordo kluba.

“Voljeni moj klub…mnogo sretnih trenutaka, ostvarenje dječačkih snova, dupla kruna, debitantska utakmica na Koševu protiv Banantsa su samo neki od mnogo sretnih i posebnih trenutaka u mom životu. Hvala za sve..hvala svima u klubu, hvala svim trenerima koji su me trenirali, hvala mojim saigračima, hvala najboljim navijačima. Svom klubu želim puno sreće i uspjeha, mnogo osvojenih trofeja“, napisao je Pidro.