RK Iskra Bugojno - RK Gradačac 39:34


Rukometaši Iskre u okviru četrnaestog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine  savladali su ekipu Gradačca, rezultatom 39:34 (16:15).

Početak susreta pripao je gostujućim rukometašima koji su rezultatski briljirali u prvim minutama susreta. U 20. minuti Gradačac je bio na plus pet, kod rezultata 7:12.

Serijom 4:0 domaćini u 24. minuti smanjuju zaostatak na minus jedan 11:12, da bi u posljednje četiri minute serijom 4:1 u posljednjoj minuti susreta stigli do svog prvog vodstva u večerašnjem susretu. Na pauzu se odlazi kod rezultata 16:15.

Početak drugog dijela pripao je domaćinima koji su već u 42. minuti imali pet golova prednosti, kod rezultata 25:20. Do kraja susreta nije bilo značajnijih promjena, prednost je ostala na strani domaće ekipe koja je na kraju slavila rezultatom 39:34.

Kondić David sa jedanaest i Jankovi Lazar sa devet postignutih pogodaka bili su najefikasniji u redovima Iskre. Pet je dodao Todorović Jovan a četiri Ljutić Arman.

Kod Gradačca po šest pogodaka postigli su Torlaković Kerim, Dželilović Edvin i Karanović Luka. Jedan manje dodao je Radojčić Ognjen.