Jedna objava rukometaša Iskre napravila haos: "Nije došao na trening, u strahu je, prijete mu"


Bugojanci će uskoro donijeti odluku, navijači i prijatelji kluba razočarani

Jedna objava rukometaša Iskre napravila haos: "Nije došao na trening, u strahu je, prijete mu"

U RK Iskra Bugojno ni sami se nisu nadali da će početkom priprema za drugi dio sezone rukometne Premijer lige naći se u centru pažnje javnosti. 'Ni krivi ni dužni'. Naime, član bugojanskog kluba Miloš Čekić jučer je putem Instagrama čestitao 9. januar, Dan Republike Srpske, što je u ovom gradu izazvalo veliko razočarenje.

Navijači i simpatizeri Iskre čak su putem duštvenih mreža objavili fotografije 'gaženja' dresa Čekića koji su postavili ispred vrata, a putem društvenih mreža pozvali su Upravu kluba da odmah raskine saradnju. Stizale su žestoke uvrede na račun mladog rukometaša, riječi se nisu birale.

Prvi čovjek RK Iskra doktor Ejub Zukić ističe za SportSport.ba da se Čekić nije pojavio na večerašnjem treningu i da je zabrinut za svoju sigurnost, te da se radi o mladoj osobi koja nije ni svjesna šta je zapravo uradila. Ističe da će uprava RK Iskra Bugojno sutra donijeti konačnu odluku o njegovom statusu.

“Sutra smo zakazali vanrednu sjednicu Upravnog odbora i prije sutra klub neće imati svoj komentar. Sve što kažem, kažem u svoje ime. Mi naravno osuđujemo svaki vid nacionalnog ispada, ali mislim da se ovo malo preuveličalo. On je mlad momak, ne zna ni šta to znači, ni koga to vrijeđa....

Opis nije dostupan.

Mi nikada ovdje nismo imali nijedan incident, a reakcije su žestoke. To je razumljivo. Garantujem da on sa svojom 21. godinom nije svjestan šta je htio da kaže, ali opet trebamo biti realni i reći da politika i sport ne idu zajedno. Ako bi bili objektivni, trebamo reći da 95 posto Srba u RS-u misli tako kao on“, ističe Zukić.

Pričao je sa mladim rukometašem. Iznosi njegove riječi, 'opravdanje'.

“On je kazao da mu je to uradila cura... On nikada ovdje nije imao incident, to nas je iznenadilo. Voli da priča, da konfliktuje, ali u granicama... On je kvalitetan igrač, treba nam, lako ga je suspendovati, to je najmanji problem... On mora druge poštovati i uvažavati, mi imamo u klubu i Bošnjaka, Hrvata.. Ja sam ozbiljan čovjek, napravio sam nešto što niko nije napravio u državi. Ujedinio sam Gornji Vakuf i Uskoplje. On mi je rekao da će uputiti izvinjenje, ali da će se vratiti kući. Dijete je...

Tražio je ispisnicu, ali sa nama ima i ugovor tri godine. Klub će imati stav, to je jasno. Momci sada treniraju, ja sam u klubu, a on nije došao na trening. Meni je rekao da ga je strah i da zato nije došao. Dobio je i prijetnje, čak i da će ga ubiti, ali to su gluposti. On je odrastao bez oca, dijete je, rekao sam mu 'sine, što ti to bolan treba'. Stav ljudi u klubu je da je to nedopustivo, ne znam kakav će biti krajni stav prema njemu. U klubu su ozbiljni ljudi, vidjet ćemo, sutra kada se čujemo predvečer znat ćemo sve“., priča ljubazni Zukić.

Riječi hvale ima za igračke kvalitete mladog rukometaša.

"On je bio na vratima reprezentacije. Šteta je izgubiti takvog momka, ali svakako da ga je potrebno educirati. Ne znam kakav će biti stav, sutra ćemo odlučiti. U Bugojnu naravno svi to osuđuju, ovdje svi mogu igrati, ali svi moraju paziti na neke stvari. Sa druge strane mi ga je žao... On je nama jako bitan igrač, a u BiH će svugdje dočekati na neki drugi način, to je jasno svakome... Jedina nada mu je da ode negdje u inostranstvo. Nema osobe u Bugojnu koja će podržati to što je uradio, to čvrsto osuđujemo... Ne znam kakav ćemo stav zauzeti... Neka mi neko evo kaže u BiH, nisam pametan...“, dodao je Zukić.

“Ti si moj zavet. Rađala si najhrabrije i najhrabriji su te branili. Princip“, pisalo je u statusu koji je Čekić jučer objavio.

Čekić je u novembru kažnjen od strane RS BiH na tri utakmice zabranje igranja zbog blago rečeno grubog faula koji je napravio u duelu protiv RK Krivaja u Bugojnu. Dobio je direktan crveni karton.