Oglasili se Vandali, imaju jasan zahtjev


SAOPŠTENJE ZA JAVNOST:

Udruženje navijača Vandali Bugojno 1989 pozivaju Upravni odbor NK Iskra Bugojno da sazove izborno-izvještajnu skupštinu NK Iskra i da obavijesti javnost o radu i finansijskom stanju kluba u proteklom periodu od kada su preuzeli klub. Na prvom sastanku novog UO NK Iskra Bugojno održanom 08.09.2019. godine donesena je odluka o imenovanju predsjednika UO Davora Ivoša, te imenovanju dopredsjednika Džejne Palačkić.

Tada je predsjenik UO najavio bolje dane i planove za budućnost kada je u pitanju NK Iskra i stadion Jaklić. Naglasio je da je naredne sezone cilj Prva liga Federacije BiH, a da se razmišlja i o Premijer ligi BiH kada se izgradi stadion i stvore uvjeti za to. Najavljena je izgradnja i rekonstrukcija stadiona Jaklić sa dodatnim objektima: hala sa umjetnom travom, hala sa tvrdom podlogom, košarkaški teren, teniski tereni, teretana, ambulanta kluba, restoran, nove svlačionice i kancelarije, te dio sa poslovnim prostorima koji će se staviti građanima na raspolaganje uz „minimalne cijene“! Od svega toga jedno VELIKO NIŠTA! Trenutno stanje – KATASTROFA! NK Iskra Bugojno - 2. ligi Zapad – bez ikakvog CILJA!


Stadion Jaklić ostao bez travnate podloge zbog nestašice i redukcije vode jer kako je naveo UO „nisu mjesec dana bili u mogućnosti da zalijevaju stadion“... Najveći uspjeh kluba u zadnje 4 godine jeste doigravanje (baraž) za ulazak u 1. ligu Federacije i to: - 2022. NK Iskra Bugojno 2:5 FK Stupčanica Olovo - 2023. NK Iskra Bugojno 1:4 Gornji Rahići Zahtjevamo da u narednih mjesec dana koliko Vam dajemo rok (30 dana) od dana objave saopštenja, sazovete izborno-izvještajnu skupštinu NK Iskra i da obavijesti javnost o stanju u klubu!

U protivnom, pokrenut ćemo sudski postupak, te ćemo angažovati i obavijestiti više državne službe i institucije koje su u nadležnosti da riješe ovaj problem. Pošto niste u mogućnosti da vodite klub na najbolji naćin tražimo da podnesete ostavke na sve funkcije, a klub da prepustite sposobnim ljudima koji će raditi u interesu kluba i njegovog oporavka. Pozivamo sve građane, navijače i simpatizere NK Iskra Bugojno da se probude i stanu uz nas Vandale, za našu i zbog naše Iskre, te da svi skupa i zajedno jednom konačno i zauvijek riješimo višedecenijski problem uništenja i gašenja NK Iskra.


UDRUŽENJE NAVIJAČA VANDALI NK ISKRA BUGOJNO VB89 – SIJAŠ VJEČNO