BRUKA U BEOGRADU: Dječak iz sarajevskog kluba udaren nesportski šakom u glavu (VIDEO)


Bosanskohercegovački klub Brazilske jiu-jitse (BJJ Arena) imao je neugodno iskustvo na turniru u Beogradu.

Saopćenje kluba prenosimo u cjelosti: “Pored dobre organizacije BJJ turnira u Beogradu i našeg uspjeha na samom turniru, pouke radi i opomene, moramo iznijeti incident koji se desio tokom borbe našeg malog borca protiv domaćeg protivnika koji je pobjeđen čistom tehnikom i prisilom na predaju borbe, poznatom kao armbar ili juji gatame.

 

Majka agresivnog dječaka je iz publike tokom borbe histerisala i dobacivala a otac je nakon što mu se sin ovako ne sportski ponio, stao u njegovu odbranu i bio spreman na fizički obračun. Mi smo bili gosti tog turnira i ovaj scenarij sa nekoliko ljudi sa tribina te roditelja nije se smio desiti. 

Naš kolektiv više neće odvoditi djecu u republiku Srbiju na naredna takmičenja, a odrasli su sposobni da povedu računa o sebi.

Poruka roditeljima: odgajajte svoje djete da zna podnijeti sportski poraz, da ima respekta prema drugima, jer kad tad, ovakav odgoj i stav prema drugome, će odvesti djecu na stranputicu i put nasilja koji će kad tad vrati na adresu.

Poruka trenerima: dobro gledajte kome dajete svoje vještine, pričajte sa djecom, odgajajte ih u duhu poštovanja i sportske etike a ako nemate kontrolu zbog lošeg kućnog odgoja, odstranite takvoga iz kluba jer se majmunu ne daje puška u ruke.”