Sad je savršeno doba za rekreaciju! Evo 5 razloga zašto trebate iskoristiti jesen za vježbanje


Prema istraživanjima jesen je savršeno doba za rekreaciju! Oni koji to shvate imaju mnogo bolje rezultate. Donosimo pet razloga zašto trebate iskoristiti ovo razdoblje za ostvarivanje fitness ciljeva.

1. Popusti u teretanama

Povoljna cijena je veliki motivator! Nakon ljeta broj članstava u teretanama opada, stoga mnoge teretane različitim popustima pokušavaju privući što veći broj ljudi. Cijene članarina su najviše u siječnju, a ako se prijavite sada, izbjeći ćete gužve i uštedjeti nešto novca.

2. Još uvijek možete vježbati na otvorenom

Ako biste radije preskočili teretanu, svidjet će vam se činjenica da još uvijek možete uživati i vježbati na otvorenom. Posljednje lijepe i tople dane ove godine iskoristite za šetnju, trčanje u parku ili vožnju bicikla.

3. Novu godinu dočekat ćete u top formi

Dok će drugi na Silvestrovo donositi novogodišnje odluke o gubitku kilograma, vi ćete tu želju već ostvariti. Uložite sad malo truda i uživajte 31. prosinca u rezultatima svojeg mukotrpnog rada.

4. Iskoristit ćete zdrave sezonske namirnice

Jesen donosi obilje namirnica koje mogu obogatiti vašu prehranu. Uključivanje voća i povrća kao što su jabuke i bundeve ne samo da osigurava bitne hranjive tvari, već i dodaje raznolikost vašim obrocima. Iskoristite živahnu jesensku paletu namirnica za stvaranje ukusnih i zdravih recepata koji podržavaju vaše fitness ciljeve.

5. Mnogi neće biti toliko aktivni tijekom zime

Hladno vrijeme, zaleđene površine, nepristupačne ceste, dodatni troškovi, potencijalne bolesti i brojne svečane prigode s obilnom hranom i pićem – održavanje zdravlja zimi može biti izazovno.

 
Stoga, napravite trening na otvorenom dok još imate priliku!