Baždarević: “Vjerujem u Zmajeve, jer..”


Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je da će se u polufinalu baraža za Euro 2024. godine susresti s Ukrajinom.

Mehmed Meša Baždarević, bivši selektor BiH, izrazio je optimizam i vjeru u naše reprezentativce, iako se priznaje da ulazimo kao blagi autsajderi.

Baždarević je za Avaz istakao da je ključno imati dobro pripremljenu strategiju i organizaciju, te da se fokusiraju na analizu Ukrajine. Uprkos teškoćama, vjeruje da BiH ima potrebne kvalitete za plasman na Euro.

– Kako je viđenje? Da li je moglo gore od ove tri reprezentacije… One su sve ozbiljnije selekcije za nas, kada se vidi, naprimjer, Izrael s druge strane. Ja i dalje ostajem optimista i vjerujem u našu reprezentaciju. Mislim da imaju sasvim dovoljno kvaliteta da izguraju ono što svi želimo. Iako je Ukrajina jedna kvalitetna reprezentacija, svi smo gledali susret s Italijom. Igra se kod nas kući, ali neće biti nimalo lako. Kada se dešavaju ove stvari koje se dešavaju, ja i dalje vjerujem u momke i mislim da imamo ono što je potrebno da odemo na Euro – kazao je Meša Baždarević za portal “Avaza“.

 Kao i za svaku reprezentativnu utakmicu, mora biti jedna jaka, dobro smišljena i pripremljena stratregija, kao i organizacija. To je izuzetno važno kada se radi o utakmicama kad nema popravnog. Nadam se da nam niko neće praviti probleme pred ovako važan meč. Prema tome, moramo se fokusirati na Ukrajinu, dobro analizirati. Smatram da imamo kvaliteta i volio bih da se plasiramo na Euro – naglasio je Baždarević.