BH FANATICOSI ODBILI DONACIJU N/FS BIH OD 5.000 KM


Navijačka grupa bh. reprezentacija BH Fanaticos odbila je 5.000 KM donacije o Fudbalskog saveza za organizaciju humanitarne utakmice u organizaciji Pomozi.ba i BHF-a.

“Kompletna javnost upućena je da Pomozi.ba i BHF organizuju humanitarnu utakmicu 21. marta. Ciljevi su plemeniti, skupljaju se sredstva za liječenje bh. građana. S obzirom da smo jedan od organizatora, dali smo sebi za pravo da biramo goste koje ćemo pozvati po određenim kriterijima koji su nama poznati.

Pored tih kriterija, postoje i određena pravila za organizacije ili firme koje izraze želju da uplate iznos. Naprimjer, vaš logo neće po svaku cijenu biti na utakmici, neki pojedinac neće biti pozvan bez obzira na broj golova”, naveli su BH Fanaticosi.

 

Podsjećaju da računi udruženja Pomozi.ba otvoreni su tokom cijele godine i svima dostupni za uplate.

 

“Fudbalski savez Bosne i Hercegovine pokušao je zaraditi poene u javnosti kupovinom karti za ovu utakmicu. Nakon prve odbijenice na našu inicijativu (momci iz Pomozi.ba poštuju nas kao suorganizatora ove utakmice, njihove norme van ovoga su isključivo njihove), Komitet za hitnost donosi odluku da prebaci novac u iznosu od 5.000,00 KM na račun Pomozi.ba.

Jeftini trikovi i manipulacije uz odsustvo stvarne želje za pomoći. Ime BHF neće u istu ravan s vašim politikama, to vam je valjda jasno nakon prethodnog saopštenja.

Ipak, zamalo vješti kuhari, odlučili su da lošim receptima, odnosno udarcima ispod pojasa, probaju da se “uguraju” u jednu ovakvu manifestaciju. Nisu dobrodošli.

Povodom toga, mi odbijamo njihovu namjenu za ovaj meč, a momci iz Pomozi.ba sredstva će prebaciti u bilo koji drugi fond nevezan za ovu utakmicu. P.S. Iznose koje ste ponudili u dva navrata će skupiti jedna kutija na poluvremenu utakmice”, istakli su BH Fanaticosi.