Nekadašnji velikan postaje istorija - Šta se desilo sa Iskrom Bugojno?


NK Iskra Bugojno neće nastaviti takmičenje u Drugoj ligi FBiH – grupa Zapad.

Takav epilog najavljen je i nešto ranije, ali je dobio potvrdu kada se Bugojani nisu pojavili na utakmici protiv Viteza iz Bužima. Prethodno, u krajem prve polusezone nisu odigrali susret protiv Kiseljaka, čime su sada prema Propozicijama završili svoje učešće u Drugoj ligi.

Od naredne sezone Iskra će tako nastupati u Kantonalnoj ligi SBK, a svi dosadašnji rezultati iz ove sezone u Drugoj ligi Zapad se brišu.

Na čelu Iskre je Ermin Zec koji je dobio veliku podršku od strane navijača i strukture kluba, ali isto tako Davor Ivoš i dalje tvrdi da je on na čelu kluba, te da je održao “svoju” legalnu skupštinu. On je navodno pozivao sve da se utakmica protiv Viteza odigra, kako bi se izbjegao ovakav rasplet. Ipak, u Iskri imaju plan b.

U Bugojnu su sada odlučili krenuti od ‘nule’, te će uskoro biti osnovan novi klub pod imenom NK “ISKRA 1946” Bugojno. Biće to novi klub, ali sa ‘čistim’ računima, te će uskoro biti iznesena i vizija kluba za budućnost, te planovi za razvoj omladinskog pogona, prvog tima, uređenja infrastrukture i slično.