Na stadionu „Hendek“ izgrađena je nova zgrada sa svlačionicama i drugim pratećim sadržajima.


Mi, Bugojanci, koji pamtimo to vrijeme, volimo se prisjetiti ovih godina, od kojih je svaka bila zanimljiva na svoj način.

Ipak, godina 1965. je, po mnogo čemu, bila posebna. Iako sam tada bio tek u drugom razredu osnovne škole, mnogi od ovih događaja su mi duboko urezani u sjećanja, dok sam o nekima više saznao kada sam uplovio u novinarske vode.

U funkciju pušten novoizgrađeni poslovni krug Preduzeća „Elektro Bugojno“ Bugojno

Autotransportno preduzeće „Špedicija“ Bugojno ukinulo autobuske linije Bugojno-Sarajevo-Bugojno i Bugojno-Mostar-Bugojno, koje su funkcionisale nepune dvije godine. Linije nisu bile nerentabilne, ali je „Špedicija“ odustala od formiranja putničkog saobraćaja, te se opredijelila isključivo za teretni.

Preduzeće „Žitorod“ Bugojno je izgradilo ribogojilište, uz koje se nalazio i restoran, dugo godina jedan od najpopularnijih ugostiteljskih objekata u gradu.

Izgrađen je i Lovački dom.

U dijelu Ulice Ive Lole Ribara (danas Zlatnih ljiljana) i Omladinskoj (danas Wagnerova) počela je izgradnja stambenih blokova.

Šumsko privredno preduzeće „Koprivnica“ Bugojno dobilo je novu zgradu direkcije, koju i danas koristi.

Preduzeće „Slavko Rodić“ Bugojno u Omišu je otvorilo odmaralište za svoje radnike za koje su, od 1. jula do 31. augusta, organizovane četiri petnaestodnevne smjene.

U bugojanskim trgovinama bila je sve veća potražnja za bijelom tehnikom, u prvom redu televizorima, električnim šporetima i frižiderima.

Uoči priprema za novu zimsku sezonu, u Bugojno su stigle prve peći na lož-ulje, pa je prva pošiljka od 50 komada odmah rasprodata u magacinu Trgovačkog preduzeća „Resnik“ na željezničkoj stanici.

Pokrenut je projekat izgradnje Doma zdravlja, koji je uspješno završen u naredne dvije godine.

Na Rostovu je otvoreno radilište Šumsko privrednog preduzeća „Koprivnica“, čemu je prethodila izgradnja baraka, za smještaj radnika i opreme, koje su se nalazile iznad Vruće vode.

Krenula je i izgradnja nove zgrade filijale Privredne banke Sarajevo (danas Islamski centar).

U Kinu hotela „Bosna“, nedjeljom u 10 sati, termin je bio rezervisan za prikazivanje filmova za djecu.

Na stadionu „Hendek“ izgrađena je nova zgrada sa svlačionicama i drugim pratećim sadržajima.

Nogometaši „Iskre“ prvenstvo u Međusezonskoj ligi završili su na devetom mjestu, sa 24 osvojena boda.

Obrad Kisić