“Zbog štele na konkursima ne prođu najbolje rangirani”


Kako do posla u Bugojn, pitanje je koje muči armiju nezaposlenih. Javni konkursi uglavnom “namješteni”, oglasi za posao sa zahtjevnim uslovima, oglasi sumnjive sadržine – najveći su izazovi sa kojima se suočavaju nezaposlena lica. U takvoj situaciji ne čudi podatak da više od 78 odsto građana želi živjeti i raditi u inostranstvu.

Prilikom zapošljavanja kandidati često dobiju odbijenice uz argument da su dostavili nepotpunu dokumentaciju, zbog čega ih sve više sumnja u namještene konkurse.


Put do radnog mjesta vodi preko javnog konkursa (Samo preko stranke i prezimena do posla.), ali tu je i prva prepreka na kojoj većina pada, jer uglavnom, samo, unaprijed odabrani, prolaze.

Zakon kaže da prednost treba dati najsposobnijim kandidatima koji su pokazali najviše znanja i vještina, ali u praksi se dešava nešto sasvim drugačije. Umjesto objektivnog preovladava subjektivni faktor.

Osim toga javni konkursi nerijetko nisu svima jednako dostupni. Neke institucije konkurs objave samo na svojoj internet stranici, tako da veliki broj građana za njih i ne sazna.

Sve unaprijed namješteno da odabrani dođu do svoje pozicije. A ostali da čekaju neki novi konkurs, na kojem najvejrovatnije ponovo neće proći.

Danas rijetki rade u struci, dok su ostali prinuđeni da traže bilo kakav posao i da odustaju od zanimanja za koje su se školovali. 


Posao u inostranstvu san je većine građana. Istraživanja kažu preko 78 odsto stanovnika BiH žele je napustiti. Mnogi su je već i napustili.