Priča dana iz Bugojna: Migranti na Bajramskom ručku kod porodice Tajar


Priča dana prvog dana ramazanskog Bajrama dolazi iz našeg Bugojna.

Topla, ljudska, jedna od onih kojih je sve manje u društvu puno pohlepe i mnogih loših osobina. Četvorica migranata iz Maroka koji već odavno borave u našem gradu, Bajram su dočekali daleko od svoje kuće, daleko od toplog doma i porodice.

Ipak, da bar malo osjete ono što im uvjereni smo itekako nedostaje, pobrinuli su se naši sugrađani Elvis i Selmir Tajar, te njihova porodica. Oni su primili na bajramski ručak prijatelje iz Maroka, te ih itekako iznenadili, iako su Marouan, Hamza i ostali već ranije shvatili da u porodici Tajar imaju iskrene i prave prijatelje, pa i više od toga, što je i sada samo potvrđeno. " Kažu mi drugovi nemaju majku i brata ko u Maroku. Ja im kažem imate mene ko brata, a moju majku ko i svoju majku.

Ručak poslje Bajram namaza kod moje mame. Hvala majko naša. Da nam te Allah nagradi svakim hajrom i bereketom. Hvala ti majko što si ove momke i vjernike iz Maroka i postače ramazana ugostila", napisao je Elvis s kojim je bio i njegov brat Selmir. Elvis je za InfoBugojno kazao da navedene migrante poznaje već godinu dana i da imaju topli, ljudski odnos. Ističe da nisu problematični, čak naprotiv, vjerski su nastrojeni, te itekako cijene i poštuju druge.

Vjeruju da će u budućnosti pronaći spas za sebe, a do tada su u našem gradu. Put dalje žele pravnim putem. Elvis dodaje da ovo nije prvi put da su navedeni kod njega na ručku, te da njegova porodica im pomaže na razne načine, a ponajviše za njihovu ličnu higijenu. “To su fini insani, žao je čovjeku da takvima ne pomogne. Niko od njih nije otišao od kuće što mu je dobro“, dodao je Elvis, nama Bugojancima ali i onima iz okolnih gradova poznat kao vlasnik Autopraone Harun u našem gradu koja se izdvaja po sjajnoj usluzi i vrhunskoj kvaliteti. Elvisu, Selmiru i njegovoj porodici mnogo smo zahvalni. Zahvalni jer iz našeg grada ide jedna topla i ljudska priča 'malih' ljudi velikog srca.