Gdje nestaje normalna omladina? Gdje je zakazao odgoj djece?


U zadnje vrijeme svjedoci smo mnogih događa koje ranije ne bi smo ni u snu mogli zamisliti.

Mladi posežu za raznim metodama poput prebijanja odraslih jer nisu platili račun od interneta, upad na posjed profesora iz škole i paljenja imovine istih zbog jedinice, a što se ovih dana dogodilo u Širokom Brijegu, za preglede na internetu skloni su samoozljeđivanju, a zadnji koji je šokirao sve je ozljeđivanje starice u staračkom domu. A da ne pričamo o autima i brzini kako bi bili face u društvu. Mnogo se tu još toga može nabrojiti, jer gdje su samo oni slučajevi koji nisu dospjeli u medije, a vrlo dobro se znaju po mjestima.

Sve to odrasli znaju, čitaju, prate, ali pitanje je što su poduzeli povodom toga?

Moderno doba dovelo je do toga da se djeca odgajaju uz telefone. Djeci se daje telefon dok se hrane, daje im se telefon u slobodno vrijeme samo da ne smetaju odraslima, izmišlja im se topla voda za hranu, sve što vide na internetu kod drugih dobiju, ako ne dobiju u kući je ratno stanje. Sve je manje djece u sportu i općenito u izvanškolskim aktivnostima, a sve više njih uz blagoslov roditelja želi postati influencer.

Kada bilo koga upitate koji je razlog popuštanja u odgojnim mjerama svi kažu isto: pa ne mogu ja sad svoga izdvojit nek ima što imaju i druga djeca.

Ova rečenica je pljuska svim onim roditeljima koji su ostali pribrani u ovom modernom možemo slobodno reći ludom dobu i koji zaista nešto rade sa djecom. Njihova djeca će jednog dana izrasti u dobre, radišne ljude, a za ove prve neka ih Bog dragi čuva.

Sa djecom od malih nogu treba raditi, učiti, primjerom pokazivati, usmjeravati ih na dobro, objasniti im da je nešto loše i zašto je to nešto loše. Neće ih ulica, a niti telefon naučiti ničemu pametnom.

Djecu treba usmjeriti na aktivnosti, usmjeriti ih na sport, usmjeriti ih na druženja uživo, a ne online.

I umjesto da čekate da se dogodi još jedna tragedija koju će te komentirati po društvenim mrežama uzmite stvar u svoje ruke, probudite se i posvetite se malo odgoju djece!