ŽELJA JEDNOG DJEČAKA POKRENULA DOBRE LJUDE: “Kao pravi momak ići će na svoju maturu”


Dok u našoj zemlji, nerijetko, viđamo djecu koja već u tinejdžerskim godinama znaju sve o najskupljim brendovima i iste nose postoje i ona djeca, nažalost sve veći broj njih, koja bi željela imati samo pristojne stvari.

Jedan od njih je i anonimni 16-godišnjak koji za dva mjeseca završava deveti razred osnovne škole i koji je nažalost bio primoran putem facebook stranice BiH vijesti, anonimno tražiti odijelo za matursko veče.

On nije želio neko specijalno ili skupo odijelo, htio je samo biti pristojno obućen zajedno sa drugarima u ovoj svima važnoj večeri.

“Pozdrav brate, može li jedno pitanje.  Da li možeš objaviti anonimno da li neko poklanja matursko odijelo za dječaka od 16. godina, 9. razred osnovne škole. Ako možeš bio bih ti zahvalan” – glasila je poruka koju je dobio Ševket Ibrahimović.

Nakon nje, kratko je napisao. “Trebamo ovo realazovati u ove mubarek dane.”

Tako se i desilo, Ševket sa anonimnim donatorom, izabrao je najljepše odijelo koje će krasiti ovog dječaka na svojoj maturi.

“Imat ćemo prelijepog maturanta.

Podsjećam, javio nam se jedan momak koji završava osnovnu školu, te će mu uskoro matura a njegovi roditelji nemaju da mu kupe odijelo da dostojanstveno ode na maturu pa nas je zamolio da mu pomognemo.

Mi kao velika stranica sa puno povjerenja obostranog smo to realizovali donatoru hvala puno!

Također smo mu uzeli i cipele kako bi nesmetano otišao kao pravi momak na svoju maturu.

Ova gesta izazvala je lavinu komentara na Facebook-u:

E JESI LJUDINA, ALLAH TI DAO SVAKO DOBRO TEBI I TVOJIMA.

Svaka čast tebi I donatoru, da vas dragi Allah nagradi.

Masallah Allah da nagradi i vas i donatora.

Maturantu sve najbolje u daljnjem školovanju.

Selam za sviju i mogu reći da mi je drago kad sam pročitala da ih se dosta javilo da će mu kupiti to mi je izazvalo suze na licu neka dobrog naroda a Allah zna čim sam pročitala objavu nisam čitala komentare nego sam sina nazvala i rekla mu da treba odijelo za jednog maturanta on je rekao daj mama moje i onako mi stoji novo je samo sam ga obukao vidi kako ćeš poslati halal ali kad već ima Allah nek nagradi donatora ko je kupio u ovim mubarek danima Amin.