Suština demokratije je u redovnoj smjeni vlasti


Suština demokratije je u redovnoj smjeni vlasti

“Moć kvari ljude, malo-pomalo im iskrivi svijest, otjeraju od sebe iskrene kritičare, okruže se poltronima i onda izgube uvid u realnost. S vremenom povjeruju da su stvarno bogomdani za vječnu i neograničenu vlast"

"Treba uvesti ovabezno glasanje. Zato što slaba izlaznost daje iskrivljenu sliku političkog ukusa društva. Zato što se na polovičnoj izlaznosti volja ambiciozne manjine sprovodi nad demoralisanom većinom. A ambicija sama po sebi ne garantuje ama baš ništa.”


“Tajna uspjeha dolaska i opstanka ove vlasti je u količini i vrsti propagande. Propaganda jeste efikasan alat, međutim ako se konstantno razlikuje od samog sadržaja proizvoda koji se propagira, nakon nekog vremena gubi značaj, i postaje kontraproduktivna. Vrijednost bilo kog brenda leži u očekivanju i povjerenju kupca. Tajna uspjeha koka-kole jeste u propagandi, ali i u činjenici da svaki put dobiješ tačno ono šta očekuješ. Nema iznevjerenih očekivanja, neispunjenih obećanja. Kada bi koka-kola počela da se reklamirala kao eliksir vječne mladosti, u početku bi skočila potrošnja, ali bi brzo opala ispod sadašnjeg nivoa jer bi očekivanja bila prilično iznevjerena.”

"Žao mi je užasno i ukrajinskog i ruskog naroda. Ukrajinskog više , naravno, jer su u ovom slučaju žrtve. Odrastao sam u umjereno rusofilskom ambijentu, utoliko mi je ovaj rat dvostruko teže pao. A najviše mi je žao mene, vrijeme ide, rušilački snovi o velikim nacijama Balkana su mi sjebali mladost, danas mi sa bilborda ta ista ekipa opet nešto obećava, dok čelična bratska ljubav Rusa prema Ukrajincima ne sluti na spokojnu starost. Romanse o širokoj slovenskoj duši treba prekokomponovati , dodati neophodno dozu prekomjernih kvarti. " Rambo Amadeus