Od sutra na snagu stupa i mjera ograničavanja kretanja


U Federaciji Bosne i Hercegovine zbog pogoršane epidemiološke situacije od sutra na snagu stupaju nove, rigoroznije mjere, potvrđeno nam je iz Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Od sutra restriktivnije mjere za građane u Federaciji BiH, ali nema zatvaranja
S obzirom na porast broja zaraženih, sve popunjenije bolničke kapacitete i nepridržavanje mjera, sutra će Federalni krizni štab donijeti nove - restriktivnije mjere koje se tiču direktno građana. Te mjere ne uključuju nikakva zatvaranja.
 
Mjere će se ogledati u ograničavanju okupljanja na otvorenom i zatvorenom te u ograničavanju kretanja ljudi.
Za sada nisu poznati detalji, ali kako saznajemo, mjere će se direktno odraziti na svakodnevni život građana u cilju smanjenja širenja koronavirusa.
 
Krizni štab Ministarstva zdravstva FBiH bi trebao sutra u 14 sati izaći u javnost s detaljima o novim mjerama.
Trenutno je u FBiH na snazi ograničeno okupljanje na 50 osoba na otvorenom i 30 u zatvorenom. Na području cijele FBiH obavezno je nošenje zaštitnih maski i na otvorenom i u zatvorenom.
Nedavno je Krizni štab donio odluku o skraćivanju trajanja samoizolacije sa 14 na 10 dana za lakše i srednje teške slučajeve.
U posljednja 24 sata u FBiH je registrovano 608 novozaraženih osoba, a prijavljena su čak 52 smrtna ishoda. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Kantonu 10.
 
Slika može sadržavati: jedna ili više osoba, nebo, stablo i na otvorenom
 
 
 
3488
Broj korisnika koji su vidjeli
123
Angažmani
Promoviraj objavu
 
3333
1 komentar
Podijeljeno 2 puta
Sviđa mi se
 
Komentar
 
Podijeli
 
 

608 novozaraženih osoba, a prijavljena su čak 52 smrtna ishoda. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Kantonu 10.