Ovo je mladić koji je pucao na policajca u Zagrebu, prije samoubistva ostavio poruku na Facebooku


Momak koji je jutros, pucajući iz kalašnjikova na Markovom trgu u Zagrebu, ranio policajca je 22-godišnji Danijel Bezuk iz Kutine, javljaju hrvatski mediji.

 

Ovaj momak se ubio, nedugo nakon pucnjave, u kojoj je sa četiri prostrijelne rane, u ruke i trup, ranio policajca, te bijega sa mjesta događaja. Ipak, neposredno prije izvršenog samoubistva, Bezuk se oglasio putem Facebooka. U posljednjoj poruci koju je napisao prije nego što je sebi oduzeo život, napisao je:

- Dosta je bilo prevara i bezobzirnog gaženja ljudskih vrijednosti bez odgovornosti, napisao je Bezuk.

Inače, na njegovom Facebook profilu, uglavnom se mogu vidjeti poveznice sa muzičkim spotovima, te sa motociklističkim utrkama. Ipak, povremeno je ostavljao i poruke koje su zvučale kao protesti pojedinca.

- Ja sam i dalje Hrvat, hvala vam na borbenosti!!, glasila je jedna od poruka.

VEZANI TEKST:

Inače, Bezuk je sin hrvatskog branitelja. Upravo je, prema prvim pretpostavkama, iz očevog i pucao u policajca. 

Međutim, i ranije se slikao sa puškom u ruci, tačnije sa drvenom maketom kalašnjikova.

- Na slici je prikazana jedna od najzaštičenijih vrsta u Republici Hrvatskoj, beli orao. Na braniku otadžbine, godina je '91. negdje na Velebitu. Temperatura vazduha iznosi -15 stepeni, vlažnost vazduha 85,7 procenata.Koliko like za ovoga junaka?, napisao je u poruci ispod slike na kojoj se slikao u zimskom maskirnom odijelu i sa drvenom puškom u rukama.