CURE DETALJI UBISTVA KOJE JE ŠOKIRALO SVE: Sakib bombom usmrtio suprugu Zejnebu pa digao ruku na sebe, u bolnici ga čuva policija…


Sakib Ramić iz Kreševa (61) koji je bombom usmrtio suprugu Zejnebu (61), a potom se pokušao ubiti nožem, smješten je u bolnicu u Tešnju gdje ga čuva policija, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Strašni zločin dogodio se u utorak u kući njihove kćerke u Matuzićima u opštini Doboj Jug oko 12.30 sati  i kako saznaje „Glas Srpske“, Sakib je u eksploziji zadobio tešku povredu ruke te je sam sebe nožem izbo 13 puta u namjeri da se ubije.

Prema novim saznanjima, Sakiba je u namjeri da sebi oduzme život spriječio komšija Nihad Mešić koji ga je vidio kako se nakon eksplozije ubada nožem u trbuh ispred garaže. Nezvanično saznajemo da je Sakib sebi nožem nanio 13 ubodnih rana. 

Prema nezvaničnim saznanjima, do sukoba između Sakiba i Zejnebe došlo je prvo u ponedjeljak kada je ona napustila njihovu kuću i prešla kod kćerke Adise Vrgovčević u Matuziće.

Uviđaj na mjestu zločina obavili su pripadnici Policijske stanice Doboj Jug i dežurni tužilac.

U Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, ne otkrivajući imena, potvrdili su da je u eksploziji bombe nastradala žena, a povrijeđen muškarac koji je prevezen u bolnicu.

- Naređena je istraga radi utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja - rekli su u Tužilaštvu, ne otkrivajući detalje.

U MUP-u ZDK su kratko potvrdili da je obdukcija žrtve urađena, a da je povrijeđeni muškarac smješten u bolnicu i da je pod nadzorom.