Tokom vikenda na Vlašiću zaplijenjen kokain, speed i kanabis


Tokom proteklog vikenda pripadnici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su pretrese te su pronašli speed, kokain i kanabis.

 

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona su infromisali javnost da su 16. decembra oko 23 sata u mjestu Babanovac – Vlašić izvršili kontrolu i pregled osobe E. B. rođen 1999. godine iz Sanskog Mosta. Tom prilikom pronađena su tri aluminijska zamotuljka sa sadržajem bijele materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain.

Dan poslije, 17. decembra oko 21:40 sati na lokalitetu “Crvena zemlja” na Vlašiću, općina Travnik, policijski službenici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a i tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Fiat kojim je upravljao M. M. rođen 1997. godine iz Bihaća.

 

“Prilikom pregleda, kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis. U nastavku aktivnosti, u vikend kući koju isti koristi pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis”, saopćeno je iz MUP-a SBK.

 

U nedjelju, oko 2:40 sati u mjestu Babanovac – Vlašić, općina Travnik policijski službenici PS Travnik izvršili su kontrolu i pregled osobe S. I. rođen 1996. godine iz Maglaja te je tom prilikom kod istog pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

“U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje”, poručili su iz MUP-a SBK.