ZLATKU LAGUMDŽIJI U MERCATORU UKRALI NOVČANIK SA KARTICAMA, PA KUPOVALI TEHNIKU I ODJEĆU


Bivši ministar vanjskih poslova i bivši predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija opljačkan je nedavno u Sarajevu.

Kako je Raportu potvrđeno, dvojica lopova Lagumdžiji su ukrali novčanik u jednom tržnom centru.

 

“Netačno je da mi je opljačkan stan i da je mi je opljačkan novac. Evo šta je tačno bilo. Po povrtku s puta sam otišao u tržni centar, u samoposlugu u Mercator. Tu su mi dva lica ukrala novčanik. U njemu je bilo više kartica. Onda su oni otišli u nekoliko tržnih centara u kupovali tehniku i odjeću, to sam vidio iz izvoda. Potrošili su oko 10.000 KM. Sve se desilo u subotu navečer, ja sam to u nedjelju prijavio policiji”, rekao je nam je Lagumdžija.

 

Međutim MUP KS je već lišio slobode razbojnike.

Policijski službenici PU Novo Sarajevo lišili su slobode lica:
S.R., rođen 1986.godine u Zvorniku, gdje je i nastanjen i mldb. lice, rođeno 2005.godine, nastanjeno u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 286. (Krađa), na štetu Z.L. iz Sarajeva.

Izvršenim pretresom stana koji koristi S.R. na području općine Novi Grad Sarajevo, pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču iz pomenutog krivičnog djela. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.