Zbog nesreće u Novom Travniku osuđen na deset godina


 

Zbog nesreće u Novom Travniku osuđen na deset godina

 
Boris Gučanin-Gazibarić osuđen je na deset godina zatvora zbog izazvane saobraćajne nesreće u junu prošle godine kod Novog Travnika u kojoj je poginuo 12-godišnji Imran Pašalić iz Zenice.

Kantonalni sud u Novom Travniku u vijeću sastavljenom od sudaca Lazarela Porić, Edvin Kokić i Aida Pezer-Alić, donio je presudu kojom je 23-godišnji Boris osuđen na deset godina zatvora, a u vrijeme kazne biti će uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru, a uz kaznu zatvora, izrečena mu je i sigurnosna mjera zabrane upravljanja vozilom u trajanju od dvije godine od dana pravomoćnosti presude bez računanja vremena izvršenja kazne zatvora.U presudi se navodi da je Boris 10. juna nakon cjelovečernjeg boravka u ugostiteljskim objektima na području Livna i konzumiranja alkohola sa 1,35 promila sjeo u automobil Audi A3 sa P. B. te oko 5:50 sati u Novom Travniku na magistralnom putu M-16.4 gdje je ograničenje 50 kmh vozio brzinom od 102 kmh prešao na lijevu kolovoznu traku gdje je udario u Peugeot 108 kojim je upravljao I. S. dozvoljenom brzinom od 50 kmh.

U Peugeotu su još bili saputnici I. P., E. O. i S. O. koji su zadobili teške tjelesne povrede, dok je saputnik u Audiju B. P. zadobio lakše tjelesne povrede.

Uslijed zadobivenih povreda 12-godišnji Imran Pašalić iz Zenice je preminuo dok su teško povrijeđene tri osobe.