ZBOG PJESME ZAVRŠIO U POLICIJI


ZBOG PJESME ZAVRŠIO U ZATVORU

Naš sugrađanin i saradnik Senad Jusić Čupo sinoć je imao neugodno iskustvo. Njegov iskaz prenosimo u cijelosti.
Sinoć, po izlasku iz kafane „Papagaj“ sačekala su me dvojica policajaca i rekli da prestanem ometati red i mir. Ja sam po izlasku pjevao!? Bio sam malo začuđen, za svoj životni vijek nikad nisam dobio takvo naređenje. Bili su jako arogantni, nasrtljivi i očigledno su čekali moju reakciju pa da postupe po naređenju. Najveći grijeh moj je da sam im izritiran rekao da su balavci, međutim shvativši pozadinu cijelog jučerašnjeg dana, nisam se više prepirao.
Vlasnik lokala, Nermin, izašao je da me zaštiti, i prema njemu su bili drski prijeteći da će privesti i njega. Odlučio sam da je najbolje da se povinujem, baš su tražili moju reakciju, jedan me čvrsto stiskao za ruku i vukao prema MUP- u, kao da ću aktivirati eksplozivnu napravu.

U stanici su sastavili zapisnik koji nisam htio potpisati i pravdu ću tražiti sudskim odlučivanjem. U prilogu je kopija prekršajnog naloga.

Nisam pristalica teorija zavjera niti želim glumiti ni žrtvu ni heroja, ali previše je slučajno da se to desi par sati po emitovanju mog spota koji govori o stanju u našem gradu. Ostali gosti tvrde da su oni ulazili par puta u lokal tokom noći gledajući u mom pravcu. Izlazim iz lokala tačno u 23.00, kao da sam znao ali džaba, oni me čekaju i tvrde da remetim javni red i mir nakon dozvoljenog radnog vremena.
Nisam znao da je ponovo uveden policijski sat. To je prevelika slučajnost. Usta mi neće začepiti, lajaću i pjevaću i dalje. Znam da nema efekta ali ja ću lajati. Zbog mladih, nisu moju djecu iz Bugojna otjerali ni četnici ni ustaše, otjerali su ih isti oni koji su naredili da se mene sinoć privede.

Hvala svima koji su mi dali podršku za pjesmu.