Svečanim defileom Bosanskom ulicom započelo obilježavanje Dana općine Travnik


Svečanim defileom Bosanskom ulicom u organizaciji Duvačkog orkestra Muzičkog društva Travnik večeras je u Travniku zvanično započelo obilježavanje manifestacije Dan općine Travnik.

Kao i prethodnih godina, tradicionalnim defileom “U susret Danu općine Travnik”, najavljeno je da u narednim danima slijede brojni zanimljivi događaji u gradu.

Dan općine Travnik koji se obilježava 21. marta, ove godine doživljava svoje 12. izdanje, a u naredne dvije sedmice ponudit će preko stotinu različitih kulturno-zabavnih i sportskih sadržaja.

Ovogodišnja manifestacija koja će se održavati u periodu od 07. do 21. marta na različitim lokacijama u Travniku, donosi brojne umjetničke izložbe i performanse, promocije knjiga i pozorišnih predstava, raznovrsna edukativna predavanja i zabavne radionice za odrasle i najmlađe, ali i mnoštvo sportskih aktivnosti.

Cilj obilježavanja manifestacije je da se ujedinjeno prezentira sva raskoš Travnika, te da se organiziraju zanimljivi sadržaji u kojima mogu uživati sve generacijske skupine.

Kompletna manifestacija je svojevrstan poklon gradu, Travničanima ali i svim posjetiteljima od onih koji ovaj grad vole, žive i dišu.

 

Travnicki.info