Naredna dva dana padavine, za vikend sunčano vrijeme


Danas postepeno naoblačenje sa sjeverozapada u poslijepodnevnim satima će usloviti u Bosni slabe padavine tokom noći na petak. U nizinama slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg, objavio je FHMZ BiH

U petak, u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u nizinama sa slabom kišom ili susnježicom, a u višim područjima sa slabim snijegom. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano, više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i tri, na jugu zemlje do šest stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između dva i osam, na jugu zemlje do 13 stepeni.

U subotu, pretežno oblačno vrijeme se očekuje u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U ostatku zemlje sunčanije. Vjetar slab, u Bosni južnog i jugozapadnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i dva, na jugu do pet stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između pet i deset, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu zemlje i do 15 stepeni.

U nedjelju, preovladavat će pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u Bosni prije podne lokalno će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i dva stepena, na jugu do šest. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između osam i 15 stepeni.