5 mjesta na kojima ćete uživati u tradicionalnom iftaru u Bugojnu

Sveti muslimanski mjesec ramazan svake godine donese posebnu atmosferu u Bugojnu, a brojni restorani tokom ovog perioda pripremaju posebne menije za one koji poste, ali i sve druge koji žele uživati u tradicionalnoj iftarskoj trpezi i osjetiti duh ramazana.
Običaj je da iftar počinjete hurmama uz gutljaj vode ili limunade, nakon čega dolazi red na topu, ukusno jelo koje se na specifičan način priprema u Bugojnu. Naredni slijed je supa ili čorba, nakon čega dolazi neko od tradicionalnih jela poput pite kao predjelo.
Brojni tradicionalni specijaliteti mogu biti glavno jelo, a ako ste mislili da je tu kraj nije, ostavite mjesta i za dezert – tufahije, baklave, hurmašice ili kadaif samo su neki od kolača koji su ponos bosanske kuhinje. Restorani se trude biti drugačiji i obogatiti ponudu inovativnim jelima koja su spoj tradicionalne i moderne kuhinje, pa će sigurno svako pronaći nešto za sebe.
Obzirom da Bugojanci često provode vrijeme iftara u restoranima sa porodicama i prijateljima, bez obzira da li poste ili ne, i ovo je idealna prilika da iskusite jedan zanimljiv segment kulture lokalnog stanovništva.
Preporučujemo da na vrijeme napravite rezervaciju u odabranom restoranu kako ne biste ostali bez svog mjesta. Za vas smo odabrali zanimljive iftarske menija u bugojanskim restoranima.
1.NOVO U RAMALLAH RESORTU












3.Ramazanska ponuda restorana "Galaxy"

