“MOJA DJECA SU PRISTOJNA, NE VOZE FERARIJA, NE ŠMRČU I NISU BAHATI” Dino Merlin progovorio o sinu i kćerki, evo šta je sve rekao


Pjevač Dino Merlin decenijama je jedan od najcjenjenijih pjevača sa naših prostora, ali rijetko kada otkriva detalje iz privatnog života.

Ono što je poznato je da Dino ima dvoje djece, kćerku Naidu i sina Hazmu, a jednom je napravio izuzetak i pričao o svojim nasljednicima.

Kako je tada rekao, najsrećniji je što je svoje nasljednike nije vaspitao da budu bahati, već žive zdravim i pristojnim životom.

  • Važno je ostati čovjek u onim najelementarnijim stvarima. Recimo, ja sam jako srećan zbog mog privatnog djela, jer nikad nećete pročitati da moj sin vozi “lambordžinija” ili nekog “ferarija”, kako su bahati, da šmrču… Moja su djeca pristojna, radna – rekao je Merlin, pa dodao:
  • Najveća sreća mi je kad dođe neki taksista i kaže: “Znam ja tvoje pjesme i sve, al’ što su ti djeca skromna”. E, to ti je najveće postignuće. Drago mi je što živimo jedan pristojan život i solidarni smo s ljudima – zaključio je pevač za “HRT”.

Da podsjetimo, Dinov, sin Hamza ima 30 godina, a kćerka Naida je šest godina starija. Posvećena je informatičkim naukama i ima internacionalnu karijeru. Završila je postdiplomske studije na Oksfordu.