POTPUNI PREOKRET: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana


Danas pretežno oblačno vrijeme s kišom.

Na vrhovima planinama će padati snijeg. Jače padavine su na području Hercegovine, Krajine i jugozapadne Bosne. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 1 i 5°C, a dnevna između 5 i 14°C.

U utorak oblačno vrijeme s kišom, na vrhovima planina će padati snijeg. Obilnije padavine na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne, lokalno je moguće i u centralnim područjima. U drugom dijelu dana povremeno se očekuju i olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka između 2 i 6°C, a dnevna između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme s kišom, na vrhovima planinama će padati snijeg. Češće padavine su na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 3 i 8°C, a dnevna između 7 i 13°C.

U četvrtak oblačno vrijeme s kišom, na planinama će padati snijeg. Jakog juga može biti još prije podne. U drugom dijelu dana se očekuje slabljenje vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka između 3 i 7°C, a dnevna između 4 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C.