Najavljen snijeg, evo kada stiže


Stiže nam snijeg


 

“Danas će u Bosni i Hercegovini preovadavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima i dio prijepodneva slaba kiša ili lokalni pljusak je moguć ponegdje u Hercegovini i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 12 do 18 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološlog zavoda BiH (FHMZBiH).

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, uglavnom, južni i jugozapadni. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Jutarnja temperatura zraka od nula do šest, na jugu do osam, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 18 stepeni.

U petak pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Poslije podne u Hercegovini povremeno jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura zraka od četiri do deset, na jugu do 13, a dnevna od osam do 14, na jugu do 18 stepeni.

U subotu se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U višim podučjima i na planinama je moguć slab snijeg. Jutarnja temperatura zraka od dva do osam, na jugu do 12, a dnevna od šest do 12, na jugu do 14 stepeni.