Pojačan promet: Gužve na graničnom prijelazu Velika Kladuša


STANJE NA CESTAMA

Pojačan promet: Gužve na graničnom prijelazu Velika Kladuša

Do kraja mjeseca avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac

Gužve na granici. Avaz

 

Zbog izrazito toplog vremena molimo vozače da tokom vožnje budu maksimalno oprezni i da unose dovoljne količine vode u organizam. 

Ukoliko putujete na duže relacije, krećite u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima i tokom putovanja pravite češće pauze. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju (posebno motocikliste) da budu oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise.

Zbog održavanja manifestacije „514 Dani Ajvatovice“, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija i vangabaritnog tereta na teritoriji Srednjobosanskog kantona. Povećan je promet vozila i prisustvo pješaka na putevima prema Donjem Vakufu i Pruscu , tako da vozačima savjetujemo oprezniju vožnju.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Do kraja mjeseca avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.Avaz.ba