17. Bugojansko likovno bijenale


17. Bugojansko likovno bijenale

GRAND PRIX – 500 KM

POZIV ZA UČEŠĆE

Pozivamo likovne umjetnike koji žive u Skopaljskoj dolini ili su porijeklom iz Skopaljske doline da učestvuju na 17. Bugojanskom likovnom bijenalu.

17. Bugojansko likovno bijenale će se održati od 24.11. do 01.12.2022. godine u Umjetničkoj galeriji KSC Bugojno.

PRAVO UČEŠĆA I NAČIN PRIJAVE

Za učešće na Bijenalu mogu se prijaviti punoljetni autori koji su rodom iz Gornjevrbaske regije/Skopaljske doline: (Bugojno, Gornji Vakuf/Uskoplje i Donji Vakuf).

Natječajni radovi mogu biti iz sljedećih kategorija:

- crtež
- slika
- grafika
- fotografija
- dizajn /grafički dizajn, industrijski dizajn, tekstilni dizajn, web dizajn/
- trodimenzionalni radovi /skulptura, keramika, primijenjena umjetnost, instalacije/
- prošireni mediji, novi mediji, multimedija /područje rada: videoradovi, performans, hepening, body art/.

Tema za radove je slobodna.

Selekciju radova izvršit će tročlani umjetnički savjet.

Maksimalne veličine za sve kategorije su neograničene.
Prijava kandidata se vrši dostavljanjem obrasca za prijavu gdje se navode podaci o radu, dostavljanjem po dvije fotografija radova i kratke biografije na e-mail KSC Bugojno Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..
Obrazac za prijavu se može preuzeti na www.kscbugojno.ba ili dobiti na upit putem maila Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Radovi za izlaganje na Bijenalu dostavljaju autori na portirnicu Kulturno sportskog centra Bugojno od 10.11. do 20.11.2022. godine.

NAGRADE NA BIJENALU

JU KSC Bugojno će imenovati tročlani žiri od istaknutih likovnih umjetnika iz Bosne i Hercegovine.
Stručni žiri će dodijeliti tri nagrade i nagradu GRAND PRIX izabrane od svih prijavljenih radova bez obzira na kategoriju rada.
- Nagrade za prvo, drugo i treće mjesto se sastoji od pisanog priznanja i skupne izložbe nagrađenih autora u Likovnoj galeriji KSC Bugojno.
- Glavna nagrada Bijenala je GRAND PRIX. Dodjeljuje se jedna nagrada, a bira se od svih radova pristiglih na natječaj. Nagrada se sastoji od pisanog priznanja da je autorov rad najbolji na Bijenalu i novčanog iznosa od 500 KM.
- Organizator može dodijeliti i posebne nagrade u vidu pohvale za najboljeg autora u pojedinom području određenih kategorija, ako stručni žiri procijeni da predloženi rad to zaslužuje zbog svojih umjetničkih kvaliteta i da je to afirmativno za opći razvoj umjetnosti i afirmaciju Bijenala.
- Organizator zadržava pravo o ne dodjeljivanju pojedine nagrade ili pohvale ako to procijeni stručni žiri koji vrednuje prispjele radove na Bijenale.

AFIŠA I KATALOG BIJENALA

Za otvaranje Bijenala će se pripremiti afiša s evidencijom učesnika i jednom fotografijom od jednog rada.
Katalog Bijenala će se uraditi naknadno da bi se u njega mogli unijeti i podaci o nagrađenim autorima i svaki učesnik će dobiti po dva primjerka.
Kontakt osoba – Vahid Duraković, e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

D I R E K T O R
Mirza Idrizović