Mala škola pozorišta počinje sa radom u Donjem Vakufu


Dugo očekivana škola amaterskog pozorišta počinje sa radom u Donjem Vakufu, zahvaljujući saradnji donjovakufskih entuzijasta sa  JU Centar za kulturu, infomrisanje i sport Donji Vakuf. Cilje je kroz dramsko-pedagoške radionice pomoći djeci i mladima da iskažu vlastitu kreativnost i stavove o različitim pojavama u društvu. Prijaviti se mogu učenici uzrasta od trećeg razreda osnovne do trećeg razreda srednje škole. Prvi sastanak sa zainteresiranim zakazan je za petak, 10. februara u 19 sati u Domu kulture u Donjem Vakufu. Voditelji škole su  Zina Šahović-Kulašin, istaknuta mlada amaterska glumica, dobitnica nagrade za najbolju glumicu na prošlogodišnjem Teatarskom festivalu “Fedra” u Bugojnu i Amer Čolak Čola, dipl. komparativist i dipl. bibliotekar, organizator i učesnik brojnih kulturnih i javnih događaja sa dvije decenije iskustva u radu s mladima.

 
Očekivani sadržaji:
Dramske radionice za savladavanje osnova glume sa naglaskom na usavršavanje dikcije, scenskog pokreta i savladavanja straha od javnog nastupa.
Učenje o osnovama dramataturgije.
Postavljanje i prikazivanje scenskih komada, od igrokaza do cjelovečernjih predstava.
Zajedničke posjete pozorištima u BiH.
Ciljevi:
Kroz dramsko-pedagoške radionice pomoći djeci i mladima da iskažu vlastitu kreativnost i stavove o različitim pojavama u društvu.
Usvajanje dodatnih znanja o pozorišnoj i književnoj umjetnosti.
Kreiranje kulturnih sadržaja za javnost (predstave, priredbe, književne večeri…)
Uspostavljanje stalne dječije i omladinske pozorišne scene u Donjem Vakufu.
Voditelji škole:
Zina Šahović-Kulašin, istaknuta mlada amaterska glumica, dobitnica nagrade za najbolju glumicu na prošlogodišnjem Teatarskom festivalu “Fedra” u Bugojnu
Amer Čolak Čola, dipl. komparativist i dipl. bibliotekar, organizator i učesnik brojnih kulturnih i javnih događaja sa dvije decenije iskustva u radu s mladima
Gosti predavači, profesionalni glumci i istaknuti dramski pedagozi