Čestitka povodom 15. aprila – Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine


Svim pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, porodicama šehida i palih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i veteranima Armije Republike Bosne i Hercegovine, čestitamo 15. april – Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine.


Svaki narod i svaka zemlja imaju svoje velike dane i trenutke u historiji, a za istinske patriote naše zemlje 15. april 1992. godine svakako je jedan takav dan. Zato, s ponosom trebamo obilježavati i podsjećati na ovaj značajan događaj, odnosno dan kada je formirana ARBiH. Časno i herojski pripadnici Armije branili su i odbranili svoju zemlju koja je bila osuđena na propast i nestanak. Armija Republike BiH bila je zvanična odbrambeno-oslobodilačka i
antifašistička armija te kao takva i jedina civilizacijska brana velikom zlu i agresiji. Zahvaljujući hrabroj i nesebičnoj borbi pripadnika Armije, naša domovina sačuvala je teritorijalni integritet i međunarodni subjektivitet.
Zato je sjećanje na ovaj historijsk dan, na herojsku i časnu borbu pripadnika Armije RBiH, na njene najbolje sinove, dužnost svih onih koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao svoju domovinu.


Uz obilježavanje godišnjice formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine, želimo posebno izraziti duboko poštovanje prema šehidima i poginulim borcima koji su položili svoje živote za slobodu i državu BiH.


Svim patriotima sretan 15. april, Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine!

OPĆINSKA ORGANIZACIJA
STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE BUGOJNO