51. KAZALIŠNI FESTIVAL BIH FEDRA BIĆE ODRŽAN OD 13.-20. JULI 2023. U BUGOJNU


Danas, 10.07.2023. godine, održana je PRESS konferencija 51. Teatarskog festivala BiH FEDRA 2023, kojom je najavljen najstariji festival amaterskih kazališta u Bosni i Hercegovini. PRESS konferenciji su prisustvovali: Adna Rizvan (PR menadžerica festivala), Mirza Idrizović (direktor festivala), Nedžad Milanović (glavni urednik biltena), Vahid Duraković (organizator kulturnih aktivnosti Kulturno sportskog centra Bugojno) i općinski načelnik Hasan Ajkunić.

Najavljeni su i svi sadržaji popratnog programa 51. FEDRA FESTIVALA.
 

Predstavljeni su i sastavi stručnog žirija i žirija publike. Osim toga, spomenuti su svi pokrovitelji i sponzori festivala bez kojih njegova realizacija ne bi bila moguća.

Direktor Mirza Idrizović pojasnio je kako je tekao organizacijski posao, dok je profesor Nedžad Milanović najavio što ćemo čitati u biltenima ovih festivalskih dana. Vahid Duraković osvrnuo se na program ovogodišnjeg Festivala.

Na kraju se obratio načelnik općine Bugojno, koji je pozvao građane Bugojna i susjednih općina da posjetom 51. Teatarskog festivala BiH FEDRA doprinesu promociji i unapređenju kulture.