Akcija MUP-a SBK: Pronađena veća količina droge u Travniku


Pripadnici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona su 1. septembra realizirali još jednu akciju u kojoj je pronađena veća količina narkotika.

"U navedenoj akciji je prethodilo prikupljanja operativnih saznanja, praćenja i duže opservacije kriminogenih osoba, a ista je izvedena na području općine Travnik, u ulici Mehmeda Spahe, gdje je na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršen pretres stana koji koristi A.H. rođen 1990.godine. 

 

Prilikom pretresa pronađeno je oko 1 kg bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, koja je upakovana u 10 većih i 100 manjih pvc vrećica, što ukazuje da je ista bila pripremljena za prodaju na tržištu. Također, pronađena je i određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga", piše u izvještaju MUP-a SBK.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, osumnjičeni je lišen slobode i protiv njega slijedi podnošenja Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.