Sramota, skandal ili neznanje?- Ponašaju se kao da im je propalo 1.300 boca piva a ne vakcina


Oštra reakcija DNS-a i predsjednika Duška Ivića na informaciju da je u Prijedoru zbog nestanka električne energije propala određena količina vakcina protiv koronavirusa

Potpredsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Duško Ivić je, reagirajući na informaciju da je u Prijedoru zbog nestanka električne energije propala određena količina vakcina protiv koronavirusa, pozvao pravosudne institucije da otvore istragu o ovom slučaju.

- Pozivam da se utvrdi da li je neko namjerno prekinuo hladni lanac, da li je to namjerno uništenje vakcina, odnosno života građana. Najmanje što mogu da urade u ovom trenutku jeste da rukovodstvo Doma zdravlja podnese neopozivu ostavku - navodi se u saopćenju za javnost DNS-a koje je potpisao Ivić.

image
Duško Ivić: Rukovodstvo mora podnijeti ostavku

On postavlja pitanje ko se to igra sa životima građana Prijedora, „da li nestručno rukovodstvo Doma zdravlja ili SNSD-ova vlast u gradu“?

- Ova pitanje od juče svi postavljamo, a posebno stariji od 65 godina koji čekaju revakcinaciju. Propalo im je 1.300 doza vakcina, pokvario se frižider, ponašaju se kao da je propalo 1.300 boca piva. Sramota, skandal ili neznanje. Čini mi se neznanje - navodi Ivić.

Ističe da dok se cijeli svijet bori za svaku dozu vakcine protiv Covida-19, „građani Prijedora mole se da im neko pokloni koju dozu, jer i ovo malo što su imali je uništeno“.

Rukovodstvo Doma zdravlja Prijedor se ponašaju kao "slonovi u staklarskoj radnji", bace 1.300 doza vakcine zbog kako kažu prekida" hladnog lanca" i to je to. To se zove neznanje, neodgovornost, bahatost, igranje sa životima građana – navodi se u saopćenju DNS-a.