Konaković: Zbog budala poput Vulina moramo graditi zdravu i snažnu zajednicu


Na pomalo prijeteću izjavu ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina da je “jedini način da Balkan ostane stabilan da Srbi žive u jednoj državi”, među prvima je reagirao predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković.

“Zbog budala poput Vulina i stalnih pretenzija na teritoriju suverene Bosne i Hercegovine mi moramo graditi zdravu i snažnu zajednicu.

Zbog ovakvih koji provociraju konflikte, a oslobođeni su vojnih obaveza, nemamo pravo na unutrašnje slabosti. Ne smijemo nikad prihvatiti korupciju unutar naših redova, ne smijemo se pomiriti sa korumpiranim i nesposobnim stranačkim kadrovima na čelu institucija, ne smije nam nikad teza da je “stranka važnija od naroda” i države postati narativ sa kojim se mirimo, nikad!Samo se snažna zajednica i zdravo društvo može suprostaviti zvaničnoj politici konflikta koja sa istoka dolazi konstantno, stranke nas ne mogu zaštititi.

Vulin je naravno samo megafon te zvanične politike. Politike koja vreba naše slabosti. Do nas je”, poručio je Konaković na svbom profilu na Facebooku.