Nigdje u svijetu vlast ne organizuje proteste protiv opozicije


Milorad Dodik, predvodeći SNSD, za sutra je zakazao možda i jedinstven skup. Naime, rijetko se gdje može vidjeti da se vlast protiv opozicije bori izlaskom na ulice. U svijetu je uobičajena suprotna praksa. 

Da je ovaj skup posljedica Dodikove nervoze, svjedoči i prepiska članova njegove stranke putem Vibera, čiji j jedan dio objavio predsjednik stranke Za pravdu i red Nebojša Vukanović.

- Dajmo sve da ovo izguramo zbog našeg predsjednika, a da vam ne pričam u kojim se svi zajedno problemima možemo dugoročno naći i zato je sad podrška bitnija nego ikad, naveo je jedan od članove Viber grupe SNSD-a.

 
image

Prepiska na Viberu/Nebojša Vukanović

- Kakva je situacija u redovima režima, koliko ima nervoze, panike i pritiska na članstvo i funkcionere da se na silu istjeraju ljudi na protest u utorak govori i poruka iz Viber grupe SNSD-a. Izvjesni Bojić panično poziva sve da se maksimalno angažuju jer svi mogu biti u problemu, i naglašava da je podrška uzurpatoru važnija nego ikad.

Širom RS-a je snažan pritisak na sve članove SNSD-a, svi su obavezni da se odazovu ili nađu zamjenu, a ponegdje se obećava dnevnica i obrok za sve koji krenu put Banje Luke da budu statisti.

Nigdje u svijetu vlast ne organizuje proteste protiv opozicije, kako bi pravdala krađu i vršili pritisak na zarobljene institucije da ne rade svoj posao i ne procesuiraju odgovorne. Apelujem na sve građane da se ne ponižavaju bez potrebe i ne podliježu pritisku, ucjenama i mobingu, te svako ko je ugrožen neke mi se slobodno obrati, pružićemo mu zaštitu i niko neće snositi posljedice niti dobiti otkaz ako se suprotstavi nasilju režima i uzurpatora, napisao je Vukanović u svom blogu.