PU Mrkonjić Grad zabranila obilježavanje Dana državnosti


Policijska uprava Mrkonjić Grad je donijela Rješenje o zabrani javnog skupa u organizaciji SABNOR-a BiH, povodom 25. novembra, Dana državnosti, u Mrkonjić Gradu.

Takođe, Policijska uprava Mrkonjić Grad, donijela je Rješenje o zabrani javnog skupa u organizaciji Općinske boračke organizacije Mrkonjić Grad, za dan 25. novembra u Mrkonjić Gradu – saopćila je mrkonjićka policija.

Policijska uprava Mrkonjić Grad je obrazložila i zašto je ova rješenja dodala.

Policijska uprava Mrkonjić Grad je Rješenja donijela nakon analize svih bezbjednosnih aspekata i okolnosti ovih javnih skupova. Imajući u vidu da je isti dan na istom mjestu najavljen skup SABNOR-a BiH i Općinske boračke organizacije Mrkonjić Grad cijenimo da zbog okupljanja većeg broja učesnika i posjetilaca najavljenih skupova, organizovanih od strane organizacija koje imaju različita programska opredjeljenja, postoji stvarna opasnost da bi njihovim održavanjem bila ugrožena bezbjednost ljudi i imovine i da bi došlo do ozbiljne opasnosti od nasilja ili narušavanja javnog reda i mira u većem obimu – naveli su iz mrkonjićke policije.

Policijska uprava Mrkonjić Grad apeluje na građane da poštuju pozitivne zakonske propise i da svojim ponašanjem ne dovedu do ugrožavanja drugih.