Oni su izgubili u Drugom svjetskom ratu, partizani su porazili četnike. Banjaluka je BiH, nije Srbija. Žao mi je što su prevareni


"Žao mi je što ste vi u zabludi" Konaković i Nikšić napustili prostorije SDP u Banjaluci, novinari ih pitali da li su došli da provociraju

Ministri spoljnih poslova i prometa i komunikacija BiH Elmedin Konaković i Edin Forto te premijer FBiH Nermin Nikšić boravili su danas u Banjaluci, u sjedištu SDP povodom tzv. dana državnosti BiH, a nakon što je MUP RS zabranio održavanje akademije povodom ovog dana u hotelu „Marriot“.

Ispred SDP dočekali su ih bivši borci VRS koji nisu javili skup niti im je isti bio odobren, ali policija nije reagovala. Konaković, Forto i Nikšić su dočekani zvižducima i uzvicima, a tokom sastanka učesnici skupa su puštali pjesme o Srbiji.

Novinarka iz Banjaluke postavila je pitanje Konakoviću “da li je došao u Banjaluku da provocira?”

– Nismo došli da provociramo, ovo nije poruka koja bi trebala smetati bilo kome. Ovo je poruke da je ovo jedan od najljepših gradova u BiH. Nema razloga da neko bude nesretan ili nezadovoljan našim dolaskom – odgovorio je Konaković.

Nikšić je poručio kako mu je “žao što je ove ljude neko prevario”.

– Oni su izgubili u Drugom svjetskom ratu, partizani su porazili četnike. Banjaluka je BiH, nije Srbija. Žao mi je što su prevareni – kazao je, piše N1.

Na konstataciju novinarke da je on “u Republici Srpskoj”, odgovorio je: “Republika Srpska je u BiH, znate li. Žao mi je što ste vi u zabludi. U Srbiju kada idete, idete kao Bosanski s pasošima BiH.”

Podsjetimo, nenajavljeni skup bivših boraca VRS krenuo je ispred zgrade m:tela, kratko su se zaustavili ispred hotela „Marriot“ kako bi, kako su naveli, provjerili da li ima neko unutra, te su otišli ispred SDP.