(VIDEO) Ajkunić o izborima: Znam čiji ću biti kandidat, moja želja se ostvarila!

 

Već četvrti mandat je na čelu Općine Bugojno. 'Srušio' je sve rekorde, pobjeđivao u borbi za načelnika kao kandidat SDA Bugojno, ali i kao nezavisni kandidat.

Hasan Ajkunić je prvi čovjek naše Općine. Definitivno je stvar ukusa da li ga volite ili ne, da li vam se sviđa njegov pristup ili ne, ali izborni rezultati se moraju poštovati i oni su jedino mjerilo. Bar u demokratskom društvu.

Građani mu vjeruju, pokazali su to na izborima čak četiri puta, a on je uvjeren da će tako biti i peti put, uskoro na lokalnim izborima. Za Infobugojno.ba Ajkunić je ekskluzivno pristao govoriti o izborima, otkrio da li će biti kandidat OO SDA Bugojno ili nezavisni kandidat za načelnika, kako gleda na saradnju sa Općinskim vijećem, govorio je i projektima koji su u Općini u toku, NK Iskra, Davoru Ivošu, te kako podnosi 'provokacije' da zbog pandemije koronavirusa ne može ljubiti i grliti.

Ajkunić smo se zahvalili na izdvojenom vremenu, a on nam je na početku razgovora uputio riječi hvale za rad portala.

"Prije svega se želim zahvaliti vašem, a slobodno ću reći i našem portalu, na onome što radite za grad i građane. Posljednjih dana ste stvarno jedan od najčitanijih portala regije i veliko vam hvala što prenosite informacije iz grada i regije. Želim da nastavite uspješno raditi svoj posao, da budete ljudi od prave informacije", priča Ajkunić na početku razgovora.

Na kraju ste četvrtog mandata, mnogi će reći veoma uspješnog. Koliko ste vi zadovoljni urađenim, u mandatu koji polako ističe?

"Kao načelnik mogu reći da je ovaj četvrti mandat rezultat prethodnih mandata, te da je ovaj rezultat ostvaren zahvaljujući Općinskom vijeću, našim vijećnicima na čelu sa predsjedavajućim Igorom Vrljićem i zamjenikom Salihom Gurbetom. Napravili smo veliki iskorak što se tiče same Općine Bugojno, uhvatili smo se u koštac sa velikim projektima i oni su vidljivi na području lokalne zajednice. Nastavili smo raditi na infrastrukturnim projektima oko asfaltiranja puteva u našim mjesnim zajednicama, izgradnji i uređenju grada, rješavanju pitanja elektromreže, vodosnabdjevanja, a veliki projekti se odnose na konačna rješenja da riješimo pitanje grijanja grada, da uradimo novu plansko-prostornu dokumentaciju, da se radi obilaznica i da riješimo pitanje gradskog groblja, odlaganja deponije... Vjerujem da ćemo sve što smo radili u četvrtom mandatu moći završiti, odnosno dati mogućost nastavka velikih projekata".

U nastavku pogledajte cjelokupan ekskluzivni intervju sa prvim čovjekom naše Općine.