“Momci sa Vrbasa” uvjerljivom pobjedom ispratili košarkaše Čelika


U subotu, 17. oktobra, u Donjem Vakufu je odigran susret trećeg kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine između starih rivala, KK “Promo” i KK “Čelik” Zenica. Nakon izjednačenog prvog poluvremena, “Momci s Vrbasa” su u drugom ubacili u brzinu više te na kraju zabilježili uvjerljivu pobjedu rezultatom 76:58 (19:16; 15:17; 23:13; 19:12). U prvom poluvremenu igralo se na mahove, obje ekipe imale su rezultatske serije, koje je prekidao time out protivnika.

“Promo” je teško pronalazio rješenje za iskusnog Božovića, ali je s druge strane uspijevao dobrim vanjskim šutem držati utakmicu u egalu. Nakin dvadeset minuta igre na semaforu je stajalo 34:33. A onda furiozna četvrtina “Proma”. Odličnom obranom zaustavili su Zeničane na svega dva poena u prvih sedam minuta četvrtine. Ipak, iskusna ekipa “Čelika” spušta na dostižnih 11 poena zaostatka.

U zadnjem periodu u dva navrata razlika je smanjena na svega 6 poena, ali to je bilo sve što su gosti mogli protiv razigranih Donjovakufljana. Konačan rezultat od 18 poena razlike možda je i previsok, obzirom da je “Čelik” pokazao da nema namjeru biti slučajni prolaznik u ligi, no, sve u svemu potpuno zaslužena nova pobjeda naših momaka. Najefikasniji igrač utakmice bio je Milivoje Božović sa 23 poena (10 skokova), a u gostujućoj ekipi istakli su se i Haris Delalić sa 12 i Haris Ćurevac sa 11 poena. Fantastičnu poentersku noć u “Promu” imao je CJ Wilson sa 19 poena, Mickey Mitchel dodao je 14 (10 skokova), koliko i, večeras odlični Željko Klještan, Berin Gudić dao je 12 (10 skokova), Nedim Mustafica 11, Antonio Wade 4 i Admir Džihan 2 poena.

Iako do problema s prijenosom utakmice nije došlo našom krivicom, upućujemo najiskrenije izvinjenje našim navijačima jer nisu mogli pratiti prvo poluvrijeme utakmice. Nadamo se da su “Momci s Vrbasa”, svojom predstavom u drugom poluvremenu, uspjeli da izbrišu nervozu nastalu zbog toga što link prijenosa nije radio. Naredne sedmice gostujemo u Trebinju, a za dvije sedmice u Donji Vakuf dolazi banjalučki “Borac”.

Hvala vam svima na čestitkama i podršci koju nam pružate u ovoj, blago rečeno, čudnoj sezoni u praznim dvoranama. Naš Žuti tornado, najbolji navijači na svijetu, uz nas su i kada nisu u dvorani. Momci to znaju i zato na terenu daju zadnji atom snage da vas obraduju.
Idemo dalje, još bolje i još jače!