MNK Iskra Vrbas želi plasman u Premijer ligu


Za novu sezonu u Prvoj ligi FBiH spremaju se i futsaleri MNK Iskra Vrbas.

Treninzi se obavljaju u KSC Bugojno, a naša ekipa je posjetila ekipu pred prijateljski duel sa MNK Čulin Mlin iz Livna.

Novo ime u klubu je između ostalih i Goran Knežević. “MNK Iskra Vrbas ima ambicije da izbori Premijer futsal ligu. Shodno tome, angažovali su me kao pojačanje i sa ciljem da zajedno to ispunimo.

Igrao sam u MNK Seljak Livno, te MNK Brotnjo Čitluk, a zatim sam imao i pauzu, te igrao veliki nogomet. Ipak, odlučio sam se vratiti futsalu i očekujem da je to pravi potez“, kazao je Knežević.

Medijima se obratio i glavni sponzor MNK Iskra Vrbas, uspješni sportski radnik iz našeg grada Naim Basara.

“U našem klubu su sve futsaleri iz Bugojna, te okolnih gradova, a tu su i mladi nogometaši iz našeg pogona. Svi imaju sjajne uslove za rad, te se ovom prilikom zahvaljujem direktoru KSC-a Mirzi Idrizoviću. Angažovali smo tri nova imena za novu sezonu. Radi se o Gekiću i Sarajliću iz MNK Željezničar, te Kneževiću.

U sezoni 2021/22 želimo nastupati u Premijer futsal ligi te našoj zajednici donijeti Premijer ligu. U NS SBK/KSB imamo samo jedan premijerligaški klub, a to je ŽNK Iskra Bugojno.

Naši Vandalima želimo donijeti mogućnost da navijaju i podrže nas, te se nadam da će lokalna zajednica podržati naš klub iz budžeta Općine Bugojno, kao i svi sponzori“, kazao je Basara.