JU KSC spreman za duel BiH - Austrija


Još uvijek nije poznato da li će rukometna reprezentacija naše zemlje igrati susrete kvalifikacija za Evropske prvenstvo protiv Njemačke i Austrije.

Naši momci su nalaze u izolaciji, a već broj pozvanih nije ni stigao na okupljanje.

Zbog toga će odluku o eventualnoj odgodi donijeti EHF, no vjerujemo da će susreti biti odigrani. Prvi je protiv Njemačke u četvrtak, a zatim u Bugojnu protiv Austrije.

U Kulturno sportskom centru Bugojno vrše posljednje pripreme pred ovaj meč, a sada je i dugogodišnji problem sa osvjetljenjem sportske dvorane riješen. "Zasluge za to pripadaju direktoru JU KSC Mirzi Idrizoviću i vrijednim uposlenicima kluba, te drugima koji su podržali ovaj vrijedni projekat.

"Danas smo krenuli sa ugradnjom 56 novih LED rasvjetnih tijela bosanskohercegovačkog proizvođača Luminos, koji spadaju među najkvalitetnije na tržištu.

Radna ekipa JU KSC predano radi kako bi dvorana bila što spremnija za rukometnu utakmicu reprezentacije BiH protiv Austrije. Koristimo priliku da se zahvalimo našem ministru Amiru Šečiboviću na podršci u realizaciji ovog projekta", istakli su iz JU KSC Bugojno.