Rukometna reprezentacija BiH je u Bugojnu pobijedila Estoniju sa 21:19


Rukometna reprezentacija BiH je u Bugojnu pobijedila Estoniju sa 21:19 u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Za naš tim ova pobjeda bila je kao poraz jer su Estonci uspjeli da izbjegnu poraz od tri gola koliko je bilo potrebno našem timu da nadoknadimo poraz iz prvog susreta.


Komentar nakon susreta dao je i selektor našeg tima Bilal Šuman.

"Utakmica od početka nervozna s naše strane. U 55. minuti smo imali pet razlike, a onda se dešavaju te tehničke greške i promašen penal. Završilo se s dva razlike, ali to je sport".

 

"Sad je malo teško pričati, jeste odbila se kada nekog ide onda ide. Možemo reći da je odbrana radila dobar posao. 19 golova to je sasvim odlično, ali veliki problemi u napadu i nažalost te tehničke greške i promašen penal gdje smo mogli imati pet razlike. Tri razlike je bilo dovoljno jer smo dali 21 gol u Estoniji, ali tako je kako je ne možemo iz ove kože".

"Imali smo u prvom poluvremenu tri šuta na prazan gol, dvije stative i promašaj. To moramo dati, ali to kada se ne desi oni nastave da igraju. Opet kažem odbrana nije bila problem nego napad gdje smo mogli to bolje uraditi. Imali smo šansu ne samo da pobijedimo sa dva nego četiri-pet razlike. Ipak, zadnje tri minute su nas previše koštale da pobijedimo samo s dva gola razlike".

"Sada nas 8. marta očekuju mečevi kući s Austrijom i Njemačkom i u maju opet s Austrijom. Sada su sve tri ekipe s tri boda. Do 8. marta ima vremena da dođemo možda u nekom boljem raspoloženju".